TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA

  • Brzo delovanje
  • Samo prirodni sastojci
  • Bez kontraindikacija

* U Srbiji dostava kurirom brze pošte do 48 sati

VRHUNSKI PRIRODNI PREPARATI - ELIKSIRI ZA JAČANJE IMUNITETA

KOD LEČENJA HRONIČNIH BOLESTI, BLOKIRANJA I ZAUSTAVLJANJA KANCERA

Prirodni sastav Eliksira Kordiceps Fohow

Eliksir Kordiceps Fohow u svom sastavu sadrži:
  Kordiceps kineski (Cordyceps Sinensis) - 75 %, sa  
  Cinhajsko - Tibetanske
visoravni u Kini
  Reiši - Linčži - 6 % sa Tibetanske visoravni
  Šitaki - Aromatična gljiva (Lentinus Edodes) - 6 %,
  Dereza kineska ili kod nas poznatija pod nazivom Goji 
  bobice
- 7%  Mladi izdanci bambusa - 5%, med, voda.
 
Kine
ski Kordiceps sinesis je gljiva koja raste na planinama jugozapadne Kine i Tibeta, a prvi put je zabeležena tek u 15 veku. Ovu gljivu koristi Tradicionalna tibetanska i kineska medicina više od 2000 godina.
   
Na osnovu tradicionalne recepture iz vremena vladavine Kineskih imperatora, danas je napravljen unikatni tečan eliksir  za oralnu primenu – Eliksir Kordiceps Fohow, ponos savremene tehnologije Tradicionalne kineske medicine koji se usvaja 100% na principu nitroglicerina usvajanjem kroz pluvačku, kao pasivna infuzija,
    Kineski carevi su pridavali veliki značaj Kordicepsu, smatrajući ga *Božjim darom koji omogućava dugovečnost*. Takav ugled kordiceps je stekao zahvaljujući njegovom specifičnom sastavu. U njegovom sastavu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, aminokiselina, nezasićenih masnih kiselina, bogat je betakarotinom, vitaminom E i C, mineralima selenom i cinkom, koenzimom Q10, imuno-modulirajućim polisaharidima, germanijumom 134 nano jedinica (najveći prenosnik kiseonika u organizmu) zbog čega ima jako antioksidativno delovanje.
   Delujući na epifizu podstiče proizvodnju seratonina - hormona sreće i melatonina – hormona za zdrav san.. Kordiceps je univerzalni antioksidant sa snažnim delovanjem u suzbijanju ćelija raka. Omogućava brže oslobađanje kiseonika iz krvi i time olakšava rad srčanog mišića, daje organizmu dodatnu energiju ne trošeći postojeće resurse. To omogućava veće napore bez posledica, pa je idealan za sportiste, a pokazalo se da i pacijenti posle bilo kakvih operacija imaju tri puta brži oporavak konzumiranjem ovog Eliksira iz ove lekovite gljive.
   Kordiceps sinenzis sadrži  proteine, vitamin B12, C, E, nezasićene masne kiseline, alkaloide, glikozide, kordicepin, kordicepsku kiselinu,18 aminokiselina. Bioaktivne komponente su fitosteroli, ergosteroli, beta-sitosteroli, holesterol, klaukosterol, kampesterol, dihidromasicasterol zajedno sa 15 različitih minerala: P, Mg, Fe, Ca, Na, K, Mn, Cu, Zn, Si, Ni, Al, Ti, Cr, Se, Ga, V, Zr.
                              Linčži - Reiši nazvana *gljiva dugovečnosti*
   Više od 2000 godina  Linčži Reiši gljiva je zauzimala prestižni status kod kineskih medicinskih stručnjaka kao izuzetno lekovita gljiva. Japanci je zovu Eliksirom života pa je zbog svoje lekovitosti veoma široko korišćena u Kineskoj tradicionalnoj medicini  za regulisanje  mnogih bolesti.
    U svom sastavu sadrži: polisaharide, polipeptide, triterpene, 16 vrsta amino kiselina (među njima 7 vrsta životno potrebnih za organizam), belančevine, sterine, manitol, kumarin, alkaloide, organske kiseline (prvenstveno fumarna kiselina) i mikro elemente kao što su: germanijum (Ge), fosfor (P), gvožđe (Fe), kalcijum (Ca), magnezijum(Mg), cink (Zn) .
   Polisaharidi ove gljive imaju jak antikancerogeni efekat i u svetu se koriste kao zvanično sredstvo u borbi protiv zloćudnih tumora.
Gljiva Reiši ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva, pa može da se koristi i kao prirodan antibiotik.
   Beta kiselina β-kiselina  koja ulazi u sastav Linčži - Reiši poboljšava snabdevanje mozga kiseonikom, stimuliše i poboljšava funkciju mozga, poboljšava sposobnost pravilnog rasuđivanja, jača nervni sistem.
     Šitaka je crna aromatična gljiva nazvana i carskom gljivom ili eliksirom života.
   Lentinus edodes je latinsko ime pečurke Šitake, nadaleko poznate kao šii take (shii - hrast i take - pečurka). To je samonikla pečurka iz Japana, Kine i drugih azijskih zemalja umerene klime gde je već dva milenijuma zovu carskom gljivom. Japanci je zovu eliksirom života pa je zbog svoje lekovitosti veoma široko korišćena u kineskoj tradicionalnoj medicini za regulisanje mnogih bolesti.
    Šitaka gljiva je bogat izvor minerala: kalcijuma (Ca) , fosfora (P), gvožđa (Fe), bakra (Cu), kalijuma (K), magnezijuma (Mg), cinka (Zn), mangana (Mn) i drugo.  Bogate su i vitaminima B: B1 (tijamin), B2 (riboflavin), B3 (nijacin), B5 (pantenol), B6 (peridoksin), B11(folna kiselina), B12 (kobalamin), D (kalciferol), vitamine C, A, provitamin vitamina D.
   Gljiva Šitaka sadrži sve esencijalne amino kiseline i biljna vlakna (deo biljnih ćelija koji ne podleže varenju) koja imaju važnu ulogu za probavni sistem. Azijski narodi koriste pečurku Šitake vekovima u narodnoj ili tradicionalnoj medicini. Šitake gljiva je bogata i koenzimom Q10, supstancijom sa dokazanim antioksidantnim  svojstvima. Micelijum gljive sadrži 30 enzima i 10 aminokiselina. Šitake gljiva sadrži u visokoj koncentraciji supstancu neophodnu za sintezu vitamina D - ergosterol koji je neophodan za normalan razvoj i održavanje funkcije koštanog i mišićnog sistema, ali i druge, za organizam neophodne procese.
   Sastav iz pečurki aktivira celu „mrežu" imunoloških reakcija. Posebno se preporučuju osobama izloženim većem broju faktora rizika oboljevanja od raka. Lekovita pečurka šitaka sadrži polisaharide od koje  su najdelotvorniji lentinan i eritadenin. Lentinan smanjuje i usporava širenje ćelija raka, tako što aktivira određene ćelije i proteine koji napadaju ćelije raka. Eritadenin je derivat butanske kiseline, deluje kao antiholesterolemik (smanjuje količinu holesterola u krvi), kao prevencija arteroskleroze i infarkta.
   Šitaka gljiva je nazivana i moćnim blokatorom raka. Ova gljiva smanjuje nivo masti u krvi i reguliše krvni pritisak, te oporavlja bolesnu jetru i pankreas. Ona  ima izvanredna medicinska, nutritivna svojstva, jer sadrži čitav skup vrednih vitamina, aminokiselina i polisaharida koji pomažu organizmu u borbi protiv malignih i infektivnih bolesti.
   Primena ove gljive može biti od pomoći: kod virusnih respiratornih infekcija, hepatitisa i HIV infekcije, pomoćno dejstvo u terapiji nekih tumora, snižavanje povišenog krvnog pritiska, uravnoteženje poremećaja metabolizma masti, pomoćno terapijsko dejstvo kod urinarnih problema.
   Gljiva Šitaka snažno sprečava slepljivanje krvi ili agregaciju krvnih zrnaca. Njenom upotrebom pozitivno se deluje kod hroničnih bolesti srca i krvnih sudova. Ubrzava oporavak  kod akutnih komplikacija, kod visokog pritiska (posebno teške i maligne hipertenzije), arterioskleroze, tromboze dubokih vena, plućne embolije, suve gangrene, koronarne skleroze, srčanog udara, ishemije, moždane kapi.
   Šitaka gljiva eliminiše soli nataložene u zglobovima i mišičima, razlaže i odstranjuje holesterol iz krvi, ublažava  hroničan kašalj. Smanjuje visok krvni pritisak, pomaže kod ispucalih kapilara, relaksira preteranu napetost i stresna stanja.
                   Astragalus – biljka za jačanje imuniteta
   Astragalus (Astragalus membranaceus), Huang Qi ( kineski naziv ) se koristi vekovima u Kineskoj tradicionalnoj medicini za opštu stimulaciju i uravnoteženje fizioloških funkcija i kao izuzetno moćno sredstvo za jačanje organizma protiv raznih bolesti.
    Deo biljke koji se koristi u medicinske svrhe je četiri do sedam godina star suvi koren. Astragalus je bogat selenom, antioksidantom  koji se koristi kao zaštita i podrška imunom sistemu za prevenciju gripa i prehlade i respiratornih infekcija. Astragalus pomaže telu u zaštiti od raznih bolesti i štetnih uticaja koje nas okružuju tako što stimuliše proizvodnju i cirkulaciju imunoloških faktora u krvi, T- ćelije, koje predstavljaju jednu od ključnih linija odbrane organizma od bolesti.
   Astragalus pomaže boljem funkcionisanju srčanih funcija, pa se zato  preporučuje srčanim bolesnicima, a dokazano snižava krvni pritisak. Astragalus štiti organizam od toksičnog delovanja lekova.
 Brojne studije su dokazale da Astragalus pomaže kod ponovnog uspostavljanja imunološkog sistema kod osoba obolelih od raka, efikasan je i kao diruetik i u lečenju srčane kongestije, a koristi se i kod lečenja Alchajmerove bolesti.
   Prema kineskim istraživanjima, astragalus se preporučuje za zaštitu organizma od kontraindikacija anti - kancerogenih sintetičkih lekova, za poboljšanje  imuniteta pacijenta, a koristi se i kod  oboljenja od karcinoma. Astragalus je izuzetno delotvoran kod alergija  i astme.
   Astragalus kao dodatak ishrani:
      - stimuliše imunološki sistem, smanjuje rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja
      - redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih tako što deluje kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)
      - podiže energetski nivo ljudskog organizma (kod hroničnog umora i malaksalosti), poboljša apetit
      - unapređuje mentalne funkcije, što se primećuje naročito kod starih ljudi, ubrzava zarastanje rana.
     Dereza kineska, kod nas poznatija pod nazivom Goji bobice
   Goji bobice su pre svega izvanredan antioksidant i zauzimaju prvo mesto među svim biljkama. U 100 grama goji bobica nalazi se fantastičnih  25.300 antioksidativnih jedinica - četiri puta više od drugoplasirane šljive.
   Sastav bobice: Amino kiseline (asparatičnu kiselinu, prolin, glutaminsku kiselinu, alanin, arginin, serin, lizin, holin, betain i nekoliko drugih), minerale (magnezijum, cink, gvožde, bakar, nikal, hrom, kalcijum, kalijum, kobalt, selen kadmijum, fosfor i germanijum-največi prenosnik kiseonika, antioksidanse (fenolne pigmente (fenoli), karotenoidi (b-karoten, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil i zeoksantin)), vitamine (A, B1 (niacin), B2 (piridoxin), B6, C (askorbinska kiselina) i E (alfa-tokoferol)), nezasićene masne kiseline (omega-3 i omega-6), ugljeni hidrati (polisaharide, monosaharide), b-sitoeterol, ciperon, solavetivon, nikotinsku kiselinu, taurin, g-aminobuternu kiselinu, cinamonsku kiselinu, linolnu kiselinu, a-linolensku kiselinu, saponine, alkaloide, masnoće (lipide) i proteine.
     Bambus Izdanci bambusa, imaju snažno  antioksidantno delovanje kod bakterijskih i virusnih infekcija. Također sadrže neke antikarcinogene materije koji imaju sposobnost smanjenja novoa slobodnih radikala.
  Dokazana im je i antimikrobno i antifugalno delovanje i sposobnost zaštite nervnih ćelija od stresa. Istraživači navode da su izdanci bambusa siromašni kalorijama, a bogati prehrambenim vlaknima, proteinima, ugljikohidratima, aminokiselinama čak njih 17 od kojih je 8 esencijalnih, mineralima te sadrže šećere, masti i anorganske soli. Također su dobar izvor tiamina, vitamina A, niacina, vitamina B6 i vitamina E.
   Med kao dodatak - Naučnici mu pripisuju antibakterijska, antiseptička i antioksidantna svojstva.


 

Dobro došli u našu internet prodavnicu

Čaj Ljuvej FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Tablete Gaočen FOHOW
4,800.00 (+0.00)
Voćna pasta Ruža FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Sancin FOHOW
10,600.00 (+0.00)
Kapsule Sjučinfu FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Kordiceps FOHOW
9,600.00 (+0.00)
Kapsule Linčži FOHOW
6,000.00 (+0.00)
Eliksir Tri dragocenosti FOHOW
13,200.00 (+0.00)
1 2