TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA

  • Brzo delovanje
  • Samo prirodni sastojci
  • Bez kontraindikacija

* U Srbiji dostava kurirom brze pošte do 48 sati

VRHUNSKI PRIRODNI PREPARATI - ELIKSIRI ZA JAČANJE IMUNITETA

KOD LEČENJA HRONIČNIH BOLESTI, BLOKIRANJA I ZAUSTAVLJANJA KANCERA

Prirodni sastav Eliksira Sancin Fohow

                              Cena jedne bočice 30 ml - 2.400
  U sastav eliksira ulaze biljne komponenate tradicionalne kineske medicine :
     - ekstrakt gljive Lavlja griva  50%   
     - listovi Aloje kjurasao 20%
     - plod lonicere (orlovi nokti) 12%
     - hrizantema 15 %
     - ekstrakt Kineskog kordicepsa 2 %
    
- hitozan, ekstrakt iz listova ginka  1 %
 Lavlja griva je jedna od najcenjenijih jestivih gljiva koju nazivaju prirodnom hranom za neurone, zbog njene sposobnosti da obnavlja nervni sistem. Aktivne materije iz Lavlje gljive ponovo izgrađuju zaštitni mijelinski omotač nervnih ćelija. Na takav način se poboljšava neuronska provodljivost za signale koji su ključni za komunikaciju između nervnih ćelija.
Japanci su je nazvali gljivom 21. veka. Lavlja griva je imunostimulator, stimulator rasta, regenerator nervnih ćelija i antiseptik. Ova gljiva sadrži aktivne sastojke za regeneraciju nerava i poboljšanje moždanih funkcija.
 Kineski stručnjaci uspeli su da iz gljive Lavlja griva izdvoje 2 aktivna sastojka – hericenon i erinacin – koji podstiču proizvodnju faktora neuronskog rasta NGF i obnavljanje oštečenih nervnih ćelija.
 Faktor neuronskog rasta je belančevina koja igra značajnu ulogu za zdravlje i dugovečnost nekoliko vrsta nervnih ćelija u centralnom i perifernom nervnom sistemu.
 Spomenute aktivne materije iz Lavlje gljive uspevaju da deluju na mozak, jer zbog svoje niske molekularne težine lako prelaze iz krvotoka u mozak.
 Najvažniji sastojci Lavlje gljive su: derivati ciathana (diterpenoidi), beta-D-glukan, ergosterol (provitamin D2), erinacini K i R, ksilan, glikoksilan, mano glikoksilan, galaktoksilo glukan, hetero beta glukan.
 
Beta glukan polisaharidimi iz Lavlje gljive blagotvorno deluju na probavni sistem, pospešuju funkciju želudačne sluznice, povoljno utiču na regulaciju holesterola, utiču na smanjenje šećera u krvi i deluju na izgled zdrave i mladalačke kože.
Cijatan - sastojak ov
e gljive pomaže u lečenju čireva, karcinoma želuca i jednjaka.
Lavlja gljiva kod dijabetesa, pozitivno deluje jer snižava nivo glukoze, sprečava polidipsiju i obuzdava snažnu žeđ svojstvenu šećernoj bolesti.
 U praksi je uočeno da polisaharidi iz ove gljive snažno podstiču proizvodnju
antioksidantnih enzima protiv starenja.
 Poremećaji kod kojih pomaže Lavlja gljiva su:
- autizam kod dece, Alchajmerova bolest, multipla skleroza, demencija, depresija,
- šizofrenija, anoreksija, bulimija, mišićna distrofija, stomačni čirevi, gastritis,
- leukemija, kancer želud
ca, jednjaka i kancer kože.
  Aloja kjurasao  - Lekovita biljka Aloja potiče iz Severne Afrike, izgledom podseća na kaktus i u sebi sadrži dosta vode. Aloja sadrži preko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka - vitamine : A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu i  preko 20 minerala: magnezijum, mangan, cink, bakar, hrom, kalcijum, kalijum i gvožđe.
   Mukopolisaharidi : imuno-modulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremećaja), antioksidati, imaju protivupalno, antibakterijsko i antivirusno delovanje.
 Aminokiseline: ljudskom organizmu su neophodne 22 aminokiseline koje su neophodne za izgradnju belančevina. Aloja obezbeđuje 20 aminokiselina. Ona obezbeđuje 8 esencijalnih amionokiselina koje nije moguće proizvesti u organizmu i koje se zbog toga moraju uzimati putem ishrane.
  • Enzimi : 16 enzima iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaza ( pomažu varenje belančevina, ugljenih hidrata, masti i celuloze)
  • Antrakinini: najvažniji među njima su aloin i emodin, ali svi zajedno predstavljaju moćne analgetike i priznato im je posedovanje antibakterijskih svojstava. U čistom obliku, oni su i moćni laksativi.
  • Lignin: ova supstanca omogućava aloji da prodre duboko u kožu.
  • Saponini: to su penušave (sapunaste) supstance koje ispoljavaju antimikrobni efekat protiv bakterija, virusa, gljivica i kvasaca kao što je kandida.
  • Steroli: deluju kao moćni antiinflamatorni (antizapaljenski) agensi.
   Aloja je u Rusiji poznata kao eliksir mladosti dok su je stari Egipćani nazivali biljkom besmrtnosti, a u nekim krajevima je zovu i kraljicom lekovitih biljaka. Po svojim izuzetnim lekovitim svojstvima bila je dobro poznata i korišćena i u Kineskoj tradicionalnoj medicini.
   Aloja je kao lek masovno počela da se koristi u Americi prvenstveno kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena lekovita svojstva za lečenje opekotina, posekotina, uboda, posledica zračenja, za negu kože lica i tela i drugih dermatoloških problema. Zbog njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloja je masovno korišćena za lečenje žrtava atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.
   Koristi se za lečenje mnogih bolesti od alergija i kožnih infekcija, pa do najozbiljnijih bolesti kao što su astma, bronhitis, dijabetes, rak (naročito rak kože), sida. Uz pomoć Aloje  uspešno se leči anemija, hepatitis, višak holesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posledice hemoterapije i radioterapije. Deluje na usporavanje procesa starenja. Radi na meridijanu jetre, srca i slezine.
   Varenje - aloja podstiče varenje, neutrališe povišenu želudačnu kiselinu, stvara ravnotežu gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crevnog sindroma, kolitisa, proliva i zatvora, hemoroida, ubija parazite. Prodire kroz zidove organa za varenje, ispira štetne bakterije i čisti crevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih materija.
Jetra i žuč - Poboljšava rad jetre, detoksikuje i regeneriše jetru. Preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i hroničnog hepatitisa i masne jetre.
Dijabetes - Reguliše i snižava nivo šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika koji su na inzulinu).
 Srce i krvni sudovi - Jača srčani mišić. Snižava nivo holesterola u krvi i krvni pritisak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.
 Bolesti imunog sistema - tumori kancer, sida - Aloja sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanan). Aloetin jača organizam u borbi sa virusima, aloemicin je dobar u otklanjanju ćelija raka. Podstiče imunološki sistem. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nus pojave hemo i radio terapije.
 Mokraćni putevi i prostata - Ublažava akutne i hronične upale, deluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).
 Respiratorni organi - Pomaže kod akutnih i hroničnih upala respiratornih organa: upala sinusa, ždrela, glasnih žica, pluća itd
 Bolovi u zglobovima, reuma, osteoartritis, osteoporoza - Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oticanje zglobova i mišića. Deluje blagotvorno kod uganuća, upala tetiva, modrica. Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa organskim spojevima kalcijuma pozitivno deluje kod osteoporoze.
 Bolesti očiju - uspešno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnjače), herpes simplexa.
 Nega kože i kožne bolesti - Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8 x brže nego što je normalno i na taj način ubrzava zarastanje rana. Izvanredna je za suvu, osetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pege po rukama.
Plod lonicere - Orlovi nokti - ova biljka raste kao višegodišnji žbun, čiji plodovi sazrevaju vrlo rano, već prve nedelje maja. Izuzetno su lekoviti zahvaljujući bogatim hranjivim vrednostima (šećeri, kiseline, makro i mikro elementi).
Ekstra
kt ovog voća pokazao se kao antikancerogena supstanca (oncostatic), koja ima sposobnost da redukuje veličinu tumora. Potencijal ove bobice u lečenju hroničnih bolesti poput dijabetisa, melitusa, kardiovaskularnih bolesti i kancera je u tome što ona sadrži fenole. Glavni antocijani u ovom voću su glukozidi i rutinoidi poput cijanidina, peonidina, definidina  i pelargonidina. Dokazano je da su ove bobice izvor zdravih fitohemikalija koje imaju korisna aktivna svojstva, a to su antioksidati, hemoprotektivne i antibakterijske supstanci.
 U područjima gde ova vrsta raste u prirodi u narodu se koristi kod ateroskleroze, hipertenzije i gastrointestinalnih poremećaja. Bobice su bogat izvor vitamina C, antocijanina, proantocijanid
ina i drugih flavonoida. Oni imaju antitumorna, antimutagena, antimikrobna, protivupalna i protivalergijska svojstva.
   Hrizantema - Chrysanthemum indicum
  Lekovita svojstva hrizanteme: hrizanteme su na Istoku simbol zdravlja i dugovečnosti. U pojedinim delovima Azije uobičajeno je piti čaj od belih ili žutih cvetova hrizantema, jer se veruje da je tradicionalni lek protiv gripa. Njihovo lišće sadrži kalijum, selen, cink, magnezijum. Eterična ulja hrizanteme sprečavaju razvoj Parkinsonove bolesti. Jača imuni sistem, deluje protivupalno.
Ekstrakt Kineskog kordicepsa     
Kordiceps sinenzis se koristi više od dve hiljade godina, povoljno utiče na dva glavna meridijana tela - meridijan bubrega i meridijan pluća. Koristi se preventivno i za lečenje, preko 100 bolesti. Čisti telo, jača imunitet, uspostavlja funkcije tela, reguliše jin i jang tela. Sve o kordicepsu možete pročitati na stranicama o kordicepsu.

Hitozan se dobija od ljuspica krabe. Hitozan blokira toksine ćelije raka. Poznato je da posle oboljenja od raka čovek brzo gubi na težini. To se dešava jer ćelije raka oslobađaju toksin koji dovodi do smanjenja nivoa gvožđa u strukturi krvi i dovode do anemije. Dolazi do razlaganja lipida i čovek gubi apetit. Kada se uzima hitozan apetit se ponovo vraća. Hitozan se razlaže u crevima, organizam ga apsorbuje i omogućava blokiranje toksina raka. Regeneriše limfne ćelije koje su sposobne da uništavaju ćelije zahvaćene rakom. Limfne ćelije razlikuju normalne ćelije od ćelija zahvaćenih rakom i uništavaju ih. Međutim, obično oko ćelija zahvaćenih rakom  kisela sredina ometa aktivnost limfnih ćelija. Uzimanjem hitozana koriguje se balans PH vrednosti i sprečava se širenje ćelija zahvaćenih rakom. Hitozan je sposoban da prijanja za ćelije zahvaćene rakom i blokira lepljenje ćelija raka uz zidove krvnih sudova.
Hi
tozan aktivira ćelije imunog sistema, sprečava organizam da upija holesterol, smanjuje krvni pritisak, sprečava formiranje kancerogenih ćelija, neutrališe i izbacuje toksine iz organizma. Štiti jetru, povoljno deluje na smanjenje telesne
težine, ubrzava proces zarastanja rana i opekotina.

Ginko biloba  - poboljšava mikrocirkulaciju mozga, poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, deluje blago antidepresivno, smiruje, a koriste ga osobe koje pate od migrene. Povoljno utiče na cirkulaciju, usporava proces starenja, povećava radne sposobnosti, ubrzava zarastanje rana i olakšava oporavak kod upale vena. Ginko olakšava tegobe kod astme, alergija, Alchajmerove bolesti, reguliše krvni pritisak.


 

Dobro došli u našu internet prodavnicu

Čaj Ljuvej FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Tablete Gaočen FOHOW
4,800.00 (+0.00)
Voćna pasta Ruža FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Sancin FOHOW
10,600.00 (+0.00)
Kapsule Sjučinfu FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Kordiceps FOHOW
9,600.00 (+0.00)
Kapsule Linčži FOHOW
6,000.00 (+0.00)
Eliksir Tri dragocenosti FOHOW
13,200.00 (+0.00)
1 2