TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA

  • Brzo delovanje
  • Samo prirodni sastojci
  • Bez kontraindikacija

* U Srbiji dostava kurirom brze pošte do 48 sati

VRHUNSKI PRIRODNI PREPARATI - ELIKSIRI ZA JAČANJE IMUNITETA

KOD LEČENJA HRONIČNIH BOLESTI, BLOKIRANJA I ZAUSTAVLJANJA KANCERA

Prirodni sastav voćne paste Ruže Fohow

Voćna pasta Ruža FOHOW     F - 006

  U sastav voćne paste ulaze :
- oligosaharidi (ksilooligosaharidi i fruktooligosaharidi)  88%
- stahioza ( iz cvekle, pasulja, soje, mahunarki ) 10%.
- ekstrakt dobijen iz ružinih cvetova  2 %
  Oligosaharidi - su vrste šećera iz povrća koje imaju ozdravljujuće delovanje na ljudski organizam. Ksilooligosaharidi su biljna vlakna iz povrća, a fruktooligosaharidi su biljna vlakna iz voća. Ksilooligosaharidi i fruktooligosaharidi su prebiotici.
Prebiotici –fruktooligosaharidi I ksiloolig
osaharidi
 
Prebiotici su nesvarljivi oligosaharidi koji se prirodno nalaze u voću, povrću, algama (biljna i vočna vlakna ) i povoljno utiču na organizam i poboljšavaju njegovo zdravlje selektivnom stimulacijom rasta i aktivnosti jedne ili ograničenog broja bakterija u debelom crevu.
Prebiotici se n
alaze u banani, cikoriji, belom luku, praziluku, artičokama, špargli, jabuci I mnogim žitaricama. Oni se dobijaju razlaganjem polisaharida.
 Za decu je jedna od ključnih koristi od prebiotika to što oni pomažu apsorpciju važnih koštano-gradivnih minerala: kalcijuma i magnezijuma.
Kod dece koja uzimaju prebiotike ređe su prehlade i infekcije. Oni ne samo da izgrađuju kosti, već i onemogućavaju apsorpciju  toksičnih elemenata: žive, kadmijuma, mangana. Takođe, imaju značajnu korist kod hiperkinetskog sindroma, autizma.
Prebiotici stvaraju sredinu da se probiotici održe dok prolaze kroz gornji deo probavnog sistema i omogućavaju njihovo naseljavanje i množenje u mikroflori tankog I debelog creva.
 Oni ob
ezbeđuju pozitivno delovanje probiotika u gastrointerstinalnom traktu  i u kombinaciji sa probioticima stvaraju simbiozu - ravnotežu u tankom crevu.
Dodatn
o svojstvo im je što pospešuju peristaltiku creva i skraćuju vreme prolaska hrane kroz probavni trakt. Osim što održavaju ravnotežu crevne mikroflore, snižavaju nivo holesterola i masti u krvi, poboljšavaju odnos dobrog i lošeg holesterola u korist dobrog holesterola. Brojne studije pokazale su da fruktooligosaharidi povećavaju apsorpciju minerala.
Stahioza je oligosaharid dobijen iz ekstrakta povrća (cvekla, grašak, soja, pasulj, šećerne repe) za koju se zna još iz vremena vladavina imperatora. Stahioza (dijetetska vlakna) primetno povećava količinu bifido i lakto bakterija u crevima, stimuliše organizam da usvaja kalcijum, cink i druge mikroelemente, reguliše imunitet, smanjuje količinu lipida i šećera u organizmu. 
Zahvaljujući izuzetnom efektu za zdravlje čoveka, stahioza je odobrena od strane Naučnog Instituta za ishranu kao nezamenljiva hrana za kosmonaute.
   Dijetetska vlakna iz povrća izazivaju osećaj sitosti, jer smanjuju apsorpciju viskoznim oblaganjem drugih hranljivih sastojaka iz hrane. Utiču na produženu, apsorpciju šećera, što ne opterećuje pankreas.
  Smanjuju holesterol na dva načina: vezivanjem žučnih kiselina I apsorpcijom jedne masne kiseline, propionata koji nastaje bakterijskom fermentacijom biljnih vlakana I inhibira enzim za sintezu holesterola u jetri. Dijetetska vlakna ubrzavaju prolazak hrane kroz creva čime i smanjuju njihovo potencijalno kancerogeno delovanje.
 Latice ruže - osim estetskih kvaliteta, ruža ima i lekovita svojstva, pa su se od ove biljke od davnina pripremala lekovita sredstva. Stari Rimljani poznavali su preko 30 bolesti koje je ruža lečila, a u Kini ona je bila čuveno prirodno sredstvo za lečenje hroničnog proliva. U 19. veku otkriveno je da ruža sadrži veoma lekovito ulje, koje se od tada destiluje i koristi u aromaterapiji.
 Dan
as je ruža priznata i koristi se kao efikasno sredstvo za jačanje i pročišćavanje organizma, naročito krvi, jetre i bubrega. Seme ruže ima laksativna svojstva i propisuje se kao prva pomoć u slučaju dijareje, naročito deci. Sama ili u kombinaciji sa drugim biljkama, ruža se koristi i za uklanjanje glavobolje, prehlade i problema organa za varenje. Za regulaciju previše obilne, bolne ili neredovne menstruacije koristi se čaj od ružinih latica, a ružina vodica i ulje izvrsni su za negu kože, očuvanje njene elastičnosti, kao i za uklanjanje akni i mitesera. Tradicionalna medicina mnogih naroda koristi latice ruže i u lečenju bakterijskih upala oka, ali i kao sredstvo za ispiranje usta u slučaju upale grla, glavobolje.
 Lekovito delovanje ružinih latica se primenjuje kod problema:
  - kože - ekcema, kod crvenog vetra, kod osjetljive, stare i suve kože, opekotina
  - srca (kao srčani tonik za jačanje srca, za staračko srce, za slabo srce)
  - jetre (pročišćavanje, žutice, detoksikacije jetre)

  - krvi (pročišćavanje), krvarenja (homeostatik)
  - pluća ( za jačanje pluća kod rekonvalescenta, starijih 
  osoba, tuberkuloze)
  - obilne menstruacije (adstrigentno delovanje), vaginitisa,
    kao vaginalni tuš kod ženskih bolesti (belog pranja, jakog
    krvarenja)
  - kod nesvestice, melanholije, glavobolje, vrtoglavice, 
     prehlade (za
znojenje), kod začepljenog nosa
  - proliva – dizenterije (antidiaroik)
  - creva (poremećaja u crevnoj flori – odnos bakterija vrenja i truljena – uravnotežava i obnavlja crevnu floru usne šupljine (afte, gljivice), pomaže kod gihta, grlobolje , faringitisa, bleferitisa itd.
   - bolesti očiju ( ispiranje, konjuktivitis, raznih iritacija oka ).
 Ružine latice sadrže topiva vlakna koja regulišu probavu, sadrže phitochemicals koji štiti od raka i kardiovaskularni bolesti. Bogat je izvor vitamina C koji je koristan u borbi protiv dijareje i infekcije urinarnog trakta.


 

Dobro došli u našu internet prodavnicu

Čaj Ljuvej FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Tablete Gaočen FOHOW
4,800.00 (+0.00)
Voćna pasta Ruža FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Sancin FOHOW
10,600.00 (+0.00)
Kapsule Sjučinfu FOHOW
4,500.00 (+0.00)
Eliksir Kordiceps FOHOW
9,600.00 (+0.00)
Kapsule Linčži FOHOW
6,000.00 (+0.00)
Eliksir Tri dragocenosti FOHOW
13,200.00 (+0.00)
1 2