Kalcijum Haicao Gai BA-01

Želirane kapsule kalcijuma Haicao Gai iz morskih algi sadrže: fito kalcijum, magnezijum, vitamin D 3 i 73 minerala.
Do 99 % kalcijuma koji se nalazi u skeletu, u kostima i međućelijskom prostoru neprestano vrši međusobnu razmenu kalcijuma. Kalcijum katjon je najvažniji regulator metaboličkih procesa i funkcije ćelija.
   Kalcijum koji se određuje u serumu krvi pri biohemijskom ispitivanju –  je trenutni pokazatelj kretanja kalcijuma iz koštanog tkiva dalje ka bubrezima. Pri latentnom deficitu kalcijuma taj pokazatelj može biti normalan.
   To je mineral koji u organizmu čoveka premašuje količinu u odnosu na druge minerale i potreban je ljudskom organizmu svakodnevno. Povećava imunitet tako što povećavaju baznost organizma.
 

                                  Biohemijska vrednost kalcijuma:
 - aktivira kalcijumove kanale;
 - ulazi u sastav molekula - prenosnika koji transportuju hranljive materije u - ćelije iz međućeliske tečnosti.
 - aktiviraju veoma važne (vitalne) enzime koji su odgovorni za zgrušavanje krvi i  uključeni su u formiranju ATP molekula.
 - podržavaju tonus krvnih sudova delujuči na tonus glatkih mišića koji se nalaze u zidovima krvnih sudova.
 - kalcijum se pojavljuje kao antagonist natrijuma, doprinosi uklanjanju soli natrijuma, teških metala i radionukleida.
 - moćni antioksidant i antistresor.
Kalcijum kao i koenzimi učestvuje u regulaciji mnogih važnijih funkcija u organizmu. U procesu spajanja i vezivanja ćelija, utiče na gustinu međućelijske tečnosti, što se odražava na funkcionalnu aktivnost ćelija. Kalcijum predstavlja strukturni element ćelijskih membrana, pomaže da hranljive materije dospeju u ćeliju. 
Kalcijum učestvuje u regulaciji rada preko 300 enzima. Neophodan je za kontrakciju i relaksaciju (opuštanje) mišića, uključujući i srčani mišić.
Utiče na sekreciju insulina.
Ima antihistaminska svojstva kod alergijskih stanja, neophodan je za normalno zgrušavanje krvi. Ima važnu ulogu u prenosu nervnih impulsa, a nedostatak kalcijuma dovodi do povećane razdražljivosti.
 Pomaže oplodnji: Spermatozoidi imaju s prednje strane bodljicu od kalcijuma  kojom probijaju omotač jajne ćelije. Zbog nedostatka kalcijuma, spermatozoid ne može da probije omotač i ne dolazi do oplodnje.
Podmlađuje organizam, daje elastičnost koži, sjaj kosi i lepotu noktima. Predstavlja gradivni materijal za celokupan sistem vezivnog tkiva organizma koji podrazumeva mišiće, fascije, tetive, kožu i kosti.

Klinički značaj kalcijuma

                        Simptomi nedostatka kalcijuma u organizmu :
 - poremećaj rasta kod dece
- stanjivanje karlice sa promenjenim poprečnim dimenzijama, iskrivljeni pršljenovi, donjih ekstremiteta.
- znojenje, razdražljivost dece, sklonost ka hiperaktivnim reakcijama, grčevi u mišićima.
- rani gubitak kose, kosa bez sjaja, sklonost ka kožnim alergijskim reakcijama
- loše zgrušavanje krvi, sklonost ka dugotrajnim krvarenjima
- sklonost ka prelomima kostiju, narušen rast zuba, karijes.
            Klinički značaj kalcijuma:
- preventivno delovanje za sprečavanje  osteoporoze
- regulacija rada srca, gustina krvi, kontrakcija mišića 
- deluje na regulaciju krvnog pritiska
- smanjuje rizik od stvaranja kamenja u bubrezima, eliminiše grčev
Osim toga, dodatci u ishrani koje ćete Vi koristiti moraju obavezno sadržati kalcijum ( preporučuje se jedino da se koristi kalcijum  biljnog porekla – zato što jedino on nema nus pojave ) sa čim obezbeđujete PH vrednost krvi i međućelijsku tečnost u rasponu 
od 7,1- 7,5. Stvaranjem Alkalne sredine, ne samo da poboljšavate metaboličke procese nego i sprečavate pojavu malignih tumora i mnoga druga infektivna stanja.e, leči psorijazu.
U preventivi onkoloških bolesti važnu ulogu ima kalcijum  koji se sa pravom smatra kraljem minerala. Do nedavno se smatralo da je kalcijum važan samo za mlade, ali su ispitivanja poslednjih godina pokazala da snabdevanje organizma tim mineralom je profilaksa za 178 bolesti kod odraslih uključujući i onkologiju.
Otto Varburg, dobitnik Nobelove nagrade otkrio je delovanje kiseonika na maligne tumore. On je dokazao da ako je PH krvi i međućelijske tečnosti bazna ( optimalno 7,1-7,5 ) tumori ne rastu. Osnovnu ulogu igra čudesni mineral, koji se zove kalcijum.

 Dnevne potrebe kalcijuma u zavisnosti od uzrasta
- Deca od 1 - 5 godina 800 - 900 mg
- Deca od 6 - 7 godina 1000 - 1200 mg
- Deca starijeg uzrasta 800 mg
- Trudnice 1000 mg
- Dojilje 1500 mg
- Žene u menopauzi bez zamenske hormonalne terapije 1200 mg dnevno
- Žene u menopauzi sa zamenskom hormonalnom terapijom 1000 mg dnevno
- Muškarci i žene starije od 65 godina 1500 mg.
- Muškarci od 18 do 65 godina 1000 - 1200 mg
Maksimalna doza primene kalcijuma bez nus pojava za sve uzraste je 2500 mg dnevno.
   Dodatno uzimanje kalcijuma je neophodno :
  • trudnicama i dojiljama
  • ljudima sa osiromašenom ishranom
  • deci uzrasta od 5 - 7 godina
  • tinejdžerima  12 - 18 godine
  • ženama preko 40 godina starosti koje su sklone ostoporozi se preporučuje  redovno uzimanje kalcijuma i  ženama u menopauzi muškarcima od 55 godina je neophodno stalno korišćenje kalcijuma.
Kalcijum se ne sintetiše u organizmu, njegov sadržaj zavisi od navika u ishrani. Mlečni proizvodi mogu obezbediti oko 500 mg kalcijuma dnevno. Usvojivost kalcijuma iz hrane je  samo 10-30%. Njegova usvojivost  zavisi i od uzrasta osobe. Mogućnost usvajanja kalcijuma iz farmaceutskih preparata je od 3% do 15%.

Kalcijum zauzima peto mesto među elementima koji se nalaze u sastavu našeg organizma (ugljen dioksid, kiseonik, vodonik i azot). U ljudskom organizmu nalazi se od 1 do 2,2 kg kalcijuma i 600 - 650 g fosfora.

Primena kalcijuma Haicao Gai

   Žena 25 godina, koja sebe smatra zdravom, žali se od prvog dana trudnoće na stalne grčeve i bolove u nogama, bolove u kostima, povećanu pojavu karijesa,  beživotnu krtu kosu, loš san. U 38 nedelji trudnoće dijagnostifikovana je osteopenija, na osnovu densinometru koja meri smanjene gustina kostiju(gustina koštane mase

  Tokom cele trudnoće je uzimala stalno razne farmaceutske preparate kalcijuma bez efekata ili sa veoma kratkim pozitivnim rezultatom ( nekoliko dana ). S obzirom na dojenje klinička slika se pogoršala, pa je po objektivnim nalazima ustanovljena osteoporoza.
  Zabeležan je pozitivano delovanje kod primene biološki aktivnog preparata Haj Cao Gaj, međunarodne kompanije Fohow ( Feniks), u kojem je kalcijum dobijen od morskih algi Ljucao, koji u jednoj kapsuli sadrži 800mg kalcijuma, žitke je forme, obezbeđuje visoko usvajanje ( 65-95% u zavisnosti od stanja želudačno probavnog trakta i uzrasta osobe).
   Osim toga sadrži sve neophodne minerale (73 različitih minerala), koji ne izazivaju neželjena dejstva. Neutralne je bazne Ph vrednosti 7,0 ne iritira želudačno probavni trakt. Da bi se poboljšalo usvajanje kalcijuma u crevima i usvajanje u kostima meke kapsule Hajcao Gaj sadrže vitamin D u vidu biljnog ulja.
  Nakon 3 dana od početka primene preparata, bolovi su se smanjili, a kroz 5 dana bolovi su u potpunosti isčezli, kao i grčevi  mišića u nogama, poboljšao se san. Jak lekoviti efekat se sačuvao i u toku laktacije ( dojenje do 18 meseci )i to je potvrđeno objektivnim podacima. Predviđajući pojavu kliničkih simptoma lečenje se nastavilo.
   Sistematska primena preparata Hajcao Gaj potpuno je otklonila kliničke simptome hipokalcemije: normalizovao se san, nestali su grčevi i bolovi u mišićima i kostima, obnovljena je zubna gleđ kod karijesa u fazi belog obojenja, značajno se poboljšao kvalitet kose, noktiju. Postojeća hiperaktivnost kod deteta se značajno smanjila tokom tretmana majke.
  Sprovedena klinička ispitivanja pokazuju visoku efikasnost biološki aktivnog dodatka u ishrani Hajcao Gaj, proizveden od strane međunarodne kompanije Fohow ( Feniks).
   Kalcijum od morskih algi Hajcao Gaj – meke kapsule napravljene su od prirodne morske sirovine – zelene alge Ljucao.
   Korišćenje ekskluzivne tehnološke obrade omogućava da se dobije novi proizvod za uspostavljanje normalnog nivoa kalcijuma u organizmu. Svi znamo da nedostatak kalcijuma može da da bude razlog za više od 178 simptoma i oboljenja. Danas ima mnogo preparata koji sadrže kalcijum. Do sada nije bilo moguće da se dobije lako usvojivi kalcijum.
 Kalcijum od morskih algi Hajcao Gaj Fohow je praktično u potpunosti lako usvojiv ljudskom organizmu i ne izaziva nikakve negativne reakcije.
 Kao prvo, ekstrahovan iz morskih algi, apsolutno je prirodan, potpuno neškodljiv za Vaš organizam.
  Kao drugo, kalcijum u tečnom obliku se usvaja veoma brzo i efikasno.
  Kao treće, sadrži 73 minerala, vitamina, mikroelemenata i aminokiselina koje su neophodne organizmu i ravnomerno hrane organizam.
  Neutralne je Ph vrednosti i ne iritira želudačno probavni trakt.
   Sastav: zelene morske alge Ljucao, joni kalcijuma, biljna masnoća.
   Preporučuje se: svim osobama koje imaju alergije i bilo kakve upalne procese u organizmu da koristite kalcijum 2x1 kapsulu, praviti pauzu 2 meseca, a zatim još 2 meseca ponoviti terapiju.
   Preporučuje se primena kalcijuma i kod svih poremećaja posebno kod nervne razdraženosti kod osteoporoze gde se rešenje za taj problem može naći samo kroz depovanje kalcijuma u organizmu.
Sastav
: Zelene morske alge Ljucao, joni kalcijuma, biljna masnoća i druge komponente.

   Način i doza primene:
      Kod opšte primene: 2 x 1 kapsula na dan, popiti sa toplom vodom uz obrok ( keks, jabuka), u vreme aktivnosti meridijana za usvajanje kalcijuma u 16h - 1 kapsula i u 20h - 1 kapsula. Kapsule uzmite uz lak obrok.
   Doziranje kod osteoporoze: terapija treba da bude 8 kapsula dnevno ( 2 za doručak + 3 za ručak + 3 za večeru ), tako dve nedelje, a zatim 4 kapsule dnevno ( 2 za ručak + 2 za večeru ). Kasnije uzimati kalcijum uz konsultacije.
   Preporuka je da se kalcijum koristi 2 meseca, zatim da se napravi 2 meseca pauza, a zatim ponoviti primenu još 2 meseca.
Za sve što nije precizirano u uputstvima o upotrebi preparata potrebno je da nas nazovete i da se konsultujete sa konsultantom kompanije  Fohow - Anabelom Florom na telefon 021/510-007 od 11h do 15h.
   Način čuvanja: Pakovanje čuvati hermeticki zatvoreno na suvom i hladnom mestu; izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima.
  Standardno pakovanje: 100 kapsula po 160mg.         
  Rok trajanja
: 24 meseca.

Meke kapsule Hajcao Gaj-kalcijum - su rezultat dugogodišnjeg naučnog istraživanja kolektiva specijalista iz NII (naučno istraživačkog centra) za proizvodnju dodataka zdrave ishrane u Kini. Kod duže primene kapsule nemaju nikakve nus pojave, ne izazivaju nikakve neprijatne reakcije.

Kalcijum Hajcao Gaj ne tretiraju se kao lek.

Detaljnije o preparatu >>>

Srpski sertifikat

Srpski sert. II

Detaljnije

22.03.2015.

Srpski sert. I

Detaljnije

23.03.2015.

Iskustva Korisnika

"Svi znamo da nam je kalcijum neophodan, da ga dobijamo iz hrane I da nam često nije dovoljno, jer ga telo dovoljno ne apsorbuje. Kalcijum u tečnom obliku koji se nalazi u kapsulama Haicao Gaj usvaja se u potpunosti, potpuno je prirodan I nema taloženja I stvaranja kamenja kao kod uzimanja sintetičkog kalcijuma.Veoma sam zadovoljna rezultatima primene, osećam se mnogo bolje,nestao je hronični umor, metabolizam se poboljšao, nemam više nesanicu."

01.01.2021. od Marijana 27 godina

"Zbog brzog života i stresa poremetio mi se menstrualni ciklus,već duže vreme mi ciklus izostaje. Po preporuci sam počela da uzimam kalcijum Haj Cao Gai- 2 kapsule ,eliksir Tri dragocenosti po 5ml dnevno i po 2 kapsule Sjučinfua na dan. Posle mesec dana ciklus se regulisao i bolova više nemam.Super!!!"

31.12.2020. od K.L

"Imao sam nedostatak kalcijuma u organizmu, koji se manifestovao osteoporozom, toga sam postao svestan kada sam u septembru nezgodno pao i slomio ruku. Počeo sam da uzimam tablete kalcijuma Haicao Gaj , ruka se brzo oporavila, odlično je zarasla, u rekordnom roku. Ispostavilo se da su bolovi u leđima bili znaci početka osteoporoze. Sada bolove u leđima nemam i veoma sam zadovoljan. "

31.12.2020. od Saša 30 godina Mladenovac

"Imala sam problema sa koštanim tkivom, tanke i krhke kosti. Obično zimi, dovoljno je bilo da padnem i odmah prelom. Počeo sam da uzimam kalcijum i rezultati su zaista neverovatni. Posle 3 meseca svakodnevnog uzimanja kalcijuma moje kosti su se u potpunosti oporavile. Sada kada padnem, dobijem samo modrice i ogrebotine."

31.12.2020. od Darinka 58 godina Kučevo

"Uporne alegije me nisu ostavljale na miru, Alergična sam bila na polen, prašinu, dim cigarete. Uzimala sam razne preparate, simptomi se malo ublaže, ali su se alergije vraćale. Po preporuci doktorice Anabele počela sam da uzimam kalcijum Haicao Gaj, eliksir Kordiceps Feniks i kapsule Sjučinfu. Stanje mi se znatno poboljšalo, simptomi alergije su se znatno smanjile i nastaviću da i dalje uzimam preparate po preporuci. Posle svih pokušaja da se izlečim došlo je do razrešenja i ja sam presrećna."

31.12.2020. od Nada 38 godina, Novi Sad

"Dijagnoza: sekundarna neplodnost. Prve dve trudnoće završile su se neuspešno u 21. i u 23. godini života. Od tada bezuspešno pokušavamo, lečenje traje već 10 godina. Preporučen mi je preparat za poboljšanje zdravlja kao podrška organizmu uz primenu postojeće hormonske terapije. Pila sam tečni eliksir Kordiceps Fohow, kapsule kalcijuma Haicai Gaj i kapsule Linčži Fohow. Kroz dva meseca sam zatrudnela, neočekivano ali vrlo željeno. U prvoj polovini trudnoće sam smanjila uzimanje eliksira kordicepsa (doza do 0,3 ml). Eliksir Kordiceps Feniks sam pila za vreme cele trudnoće. Porođaj je bio na vreme, prošao je lako, beba je po skali Apgara dobila ocenu 11. I bebi sam po rođenju dala tečni kordiceps. Odlično je napredovala, prohodala je sa 9 meseci. "

30.12.2020. od K .L

"Tri nedelje sam uzimala eliksir Kordiceps Fohow- pola flakona dnevno, kapsule Linčži Fohow, kapsule Sjučinfu Fohow. Nastala je fantastična lakoća, naročito pri hodu, zamor je nestao. Osteoporoza je bila jako izražena, pa sam koristila tablete kalcijuma Hajcao Gaj Feniks. Uz pomoć faradoterapeutskog pojasa ublažavam periodično jake bolove u raznim delovima kičme - bol nestaje za 40-50 minuta."

30.12.2020. od B.B

"Kalcijum Haicao Gaj je pomogao za moju psorijazu. Ja patim od ove bolesti kože oko godinu dana, lečila sam se , ali bez uspeha. Jednog dana prijatelj mi je savetovao da uzimam kalcijum 3 meseca. Nisam mogla da verujem, srećna sam i živim punim životom, stanje moje kože je odlično."

30.12.2020. od Ana 39 godina Valjevo

Upišite Vaš utisak o proizvodu

E-mail

Pravilno usvajanje kalcijuma

Usvajanje kalcijuma se otežava:
 - kod preteranog konzumiranja kafe i čaja
 - kod istovremene upotrebe preparata bogatih kalcijumom sa čajem i kafom.
 - kod nezdravih ekoloških zagađenja  životne sredine
 - pri upotrebi gaziranih pića u ishrani
 - pod bolesti želudačno probavnog trakta
- u procesu starenja
Usvajanje kalcijuma se poboljšava
kada ima dovoljne količine vitamina D
i magnezijuma u hrani koju konzumirate. Kod trudnoće je povećana potreba za kalcijumom kao i za mnogim drugim vitaminima i mikroelementima što je uslovljeno jakim uticajem na razvoj ploda. Kod oskudne ishrane, dolazi do komplikacija u toku trudnoće, hormonalnih promena i stvara se hronični nedostatak  nivoa kalcijuma.
 Kliničke manifestacije nedostatka kalcijuma su nespecifične i pojavljuju se grčevi i bolovi u mišićima, mišićni trzajevi, parestezije, bolovi u kostima, promene u hodu, povećano propadanje zuba (karijes). Poslednja  manifestacija nedostatka kalcijuma može biti osteopenija i osteoporoza.
  Kod trudnica sa nedostatkom kalcijuma  se povećava rizik slabosti materice i hipotoničnog krvarenja tokom porođaja. Na kraju trudnoće plod uzima iz majčinog skeleta 30 grama kalcijuma.
Bez dopunskog kalcijuma kod većine trudnica stvara se latentni deficit kalcijumaU trudnoći je preporučljivo dodavanje kalcijuma u prvom i drugom tromesečju trudnoće ( ne kasnije od 25 nedelje  kod normalnog toka trudnoće). Kod patološke trudnoće potrebno je da se povećava unos kalcijuma, može se dodati kalcijum i u kasnijim fazama trudnoće).
Posebna visoka osetljivost tkiva ploda u razvoju kod deficita kalcijuma je u prvih 60 dana trudnoće. Pri kraju trudnoće i uoči porođaja dodatni kalcijum netreba da se koristi, jer pri rođenju neophodno je da plod ima fiziološku osteomelaciju  za normalnu konfiguraciju glave i smanjenja traume pri rođenju.
Kalcijum ulazi u plod transplacentno (kroz placentu), njegova količina zavisi od količine kalcijuma u organizmu majke i od stanje placentarnog krvotoka  posteljice ( kod narušenog krvotoku u materici i posteljici može doći do nedovoljno usvajanje kalcijuma u plodu deteta ). Na kraju trudnoće nivo kalcijuma u krvi ploda je maksimalan, a u serumu krvi pupčane vrpce nivo kalcijuma je uvjek malo viši, nego kod majke.
Posle rođenja nivo kalcijuma kod deteta zavisi od njegovog usvajanja kalcijuma iz hrane. Iz majčinog mleka dete dobija oko 200 mg kalcijuma dnevno. Žena gubi za jedan dan pri dojenju 400 mg kalcijuma. Koncentracija kalcijuma u majčinom mleku se smanjuje u zavisnosti od trajanja dojenja.
Sadržaj kalcijuma u majčinom mleku pre svega zavisi od načina ishrane i uzimanja preparata koji sadrže kalcijum. Bez dodatnog unošenja kalcijuma kod mnogih dojilja se javlja deficit kalcijuma. Kod beba čije su majke sa deficitom kalcijuma u 30-50 % se javlja  neonatalna hipokalcihemija ( rana, srednja ili kasna ).
Kada rana neonatalna hipokalcihemija nije komplikovana i ne odražava se na posledice razvoja bebe, kod srednje neonatalne hipokalcihemije u 50%  dece se razvija hipoplazija gleđi mlečnih zuba u kasnom postnatalnom periodu. Usled kasne neonatalne hipokalcihemije kod trudnica javlja se rahitis, hipoplazmija gleđi kako mlečnih tako i stalnih zuba, zaostajanje u rastu bebe.
Kod dece i tinejdžera u razvoju nizak sadržaj kalcijuma u ishrani se može dugo manifestovati kao nenarušena mineralizacija kostiju skeleta, ali kasnije može biti uzrok nedostatka koštane mase u znatno starijem uzrastu, a u kritičnim periodima života ( trudnoća, menopauza ) dovodi do osteoporoze. Treba naglasiti da su  mogućnosti usvajanja kalcijuma kod deteta pri dugom periodu deficita kalcijuma ograničene.
90-95% celokupnog kalcijuma u organizmu odraslog čoveka se akumulira u tinejdžerskom uzrastu.
Rizik preloma kostiju kod žena koje su mlađe od 50 godina je veći 2 puta ukoliko je u detinjstvu imala nedostatak kalcijuma.

Nedostatak kalcijuma - osteoporoza

Preporučena terapija za osteoporozu:

 - Eliksir Kordiceps Feniks
- Eliksir Tri dragocenosti
- Kalcijum Haicao Gaj
- Voćna pasta Ruža
- Faradoterapeutski pojas za struk.

U kliimakteričnom periodu - menopauzi  značajno raste značaj kalcijuma koji treba da se dodaje u ishrani. Menopauzu karakteriše smanjen nivo estrogena i povećan nivo gonadotropina. Što je manji nivo estrogena manje se vezuje kalcijum iz hrane i na taj način  veći gubitak kalcijuma kroz mokraću i veća  verovatnoća da će  nastati osteoporoza. Osteoporoza se češće javlja kod mršavih žena, pušača, kod „sportistkinja“sa nedostatkom telesne mase, amenorejom, kod malih, krhkih plavuša.
 Karakteristike osteoporoze su smanjenje  obima  koštane mase koje  dovodi do povećane sklonosti ka prelomima. Kod osteoporoze koštana masa se razređuje, i smanjuje se osteogeneza ( formiranje kostiju ). Razređivanje kostiju najbrže nastaje  kod žena koje su ušli u menopauzu mlađe od 45 godina posle odstranjivanja jajnika.
        Kliničke manifestacije u vidu kompresionih preloma kičme ( javlja se kod 25% žena koje su starije od 65 godina ), preloma kuka ( kod 35% žena i muškaraca koji su stariji od 65 godina ). Bol u leđima može trajati dugo vremena posle preloma kičme, može biti izražena kifoza. Sve žene koje su sklone osteoporozi  treba da počnu da uzimanju kalcijum pre menopauze.
 Ako želite da pročitate i o drugim iskustvima uđite na glavni meni ISKUSTVA                                                                                                Detaljnije o preparatu >>>